Pieniądze za mandaty z fotoradarów muszą zostać zwrócone

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mtmg
    Ambiente
    • 2007
    • 104

Zamieszczone przez maksiu
    Co dobrego robisz? Wiesz - 4-5 godzinek i jestem na miejscu
    maksiu, biszkopt przekładany bitą śmietaną 30%, na to wszystko jest polana krówka i posypane ziarnkami łuskanego słonecznika Jeżeli chcesz przyjechać to szybko bo rano o 7 jadę po juniora, no chyba że spotkamy się w Toruniu będziesz miał bliżej :szeroki_usmiech
  • daneczek76
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 3642
    • Toyota

zapraszam do lektury: http://3obieg.pl/trybunal-konstytucy...ostac-zwrocone
    [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• dato
      L&K
      • 2012
      • 1431

Po pierwsze g&wno prawda, a po drugie używaj jakiegokolwiek słownika bo aż plomby "bolom"... Serio, brak emotikonek.

Komentarz

• Mynia
        Ambiente
        • 2011
        • 112

Zamieszczone przez dato
        Po pierwsze g&wno prawda, .
        Wiesz, że nic ciekawego nie powiedziałeś (g&wno wniosłeś do tematu)?
        Pozdrawiam
        Marek

combi 1.9TDi BJB i 1.6 MPi BSE

Komentarz

• dato
          L&K
          • 2012
          • 1431

Prawdę wniosłem. Pomijając hurraoptymizm autora blogowego wpisu (nazwę go umownie Mietek-Podnietek) pokaż mi gdzie jest ta zmiana doktryny polegająca na tym, że nagle prawo działa wstecz... Nie działa... To pierwsze primo.

Drugie primo, Mietek fantazjuje.

Trzecie primo, ultimo - o qrde, chyba znam Tomka, autora, Podnietka. Ale nieważne, tym się sam zajmę...

Czwarte, ale tego w moim ulubionym filmie nie było - brzmi tak:
          - jeśli podjąłeś ścieżkę zaproponowaną w pismach po zdjęciu - zapomnij o tym artykule, nic nie zmienia.
          - jeśli masz na biurku i nie podjąłeś - wiesz co zrobić z dokumentem... Zarchiwizować. Ale o tym już daaaaaaaaaaaawno wiemy... :diabelski_usmiech

Mynia - Ty też wniosłaś (eś?) masę... Niczego dobrego
          Daneczek - bez urazy mój rówieśniku, ale więcej krytycyzmu. No i słownik, serioserio...

Komentarz

• rafiki
            RS
            • 2012
            • 15975
            • Superb III (3V3)

Mynia, dato ma całkowitą rację. Temat jest nieprecyzyjnie nazwany, bo prawo nie działa wstecz więc
            Pieniądze za mandaty z fotoradarów muszą zostać zwrucone
            to czysta bajka. Co najwyżej można mieć jakąś podkładkę co do tego, że odmawiasz wskazania kierującego. Choć tak naprawdę w praktyce to raczej niewiele zmieni, może tyle, że jak nie wskażesz, to Straż Miejska/Gminna może sobie darować, bo i tak gmina nie dostanie kasy i tak.
            رافال
            Spoty
            Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• dato
              L&K
              • 2012
              • 1431

Chjuja zmieni... Jak już przeczytałem ten blogowpisobełkot ze dwa razy i teksty źródłowe co najmniej raz to miałem takie podejrzenie, a jak zapytałem o to jeszcze dla pewności naszego obok forumowego mecenasa to się utwierdziłem w przekonaniu...

...z pierwszego posta - gówno prawda... Albo kulturalnie: trzeci rodzaj góralskiej prawdy.

Komentarz

• rafiki
                RS
                • 2012
                • 15975
                • Superb III (3V3)

CO OZNACZA, ŻE WSZYSTKIE DOTYCHCZASOWE WYROKI DOTYCZĄCE FOTORADARÓW POWINNY ZOSTAĆ UNIEWAŻNIONE podobnie jak WSZYSTKIE MANDATY I ODDANE WSZYSTKIE PIENIĄDZE zainkasowane w wyniku postępowania przeprowadzonego z rażącym naruszeniem prawa, bo w oparciu o zakwestionowane przez TK WEZWANIE ALTERNATYWNE.

Nie wierzycie? Proszę bardzo.

Art. 190 Konstytucji RP

1. Orzeczenia Trybunału Konstytucyjnego mają moc powszechnie obowiązującą i są ostateczne.

4.Orzeczenie Trybunału Konstytucyjnego o niezgodności z Konstytucją, umową międzynarodową lub z ustawą aktu normatywnego, na podstawie którego zostało wydane prawomocne orzeczenie sądowe, ostateczna decyzja administracyjna lub rozstrzygnięcie w innych sprawach, stanowi podstawę do wznowienia postępowania, uchylenia decyzji lub innego rozstrzygnięcia na zasadach i w trybie określonych w przepisach właściwych dla danego postępowania.
                Wszystko fajnie, ładnie, pięknie tylko od kiedy wyrok w sprawie karnej (prawomocne orzeczenie sądowe) to to samo co decyzja administracyjna? :?
                رافال
                Spoty
                Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• Big
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 6389

daneczek76, popraw ortografa w tytule wątku !!
                  Czarny Elegance

Komentarz

• daneczek76
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 3642
                    • Toyota

Przepraszam za babola pisałem ze smart-fona i nie przyuważyłem.
                    oto link do orzeczenia/wyroku trybunału konstytucyjnego: http://trybunal.gov.pl/rozprawy/wyro...nia-drogowego/

[ Dodano: Pią 14 Mar, 14 10:19 ]
                    Zamieszczone przez dato
                    Daneczek - bez urazy mój rówieśniku, ale więcej krytycyzmu. No i słownik, serioserio...
                    ja wniosłem to jako ciekawostkę, a z mandatami to ja wiem co mam robić żeby nie płacić i jak dotychczas się sprawdza.
                    [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

Pracuję...